Waarom kiezen voor Malta als vakantiebestemming?

Waarom kiezen voor Malta als vakantiebestemming?

Drukke tijd achter de rug op je werk? Bezig met een pittige studie, waardoor je wel wat ontspanning kunt gebruiken? Dan wordt het tijd voor een welverdiende vakantie! De ideale vakantiebestemming hiervoor is het eiland Malta. Hieronder kun je lezen waarom Malta zo bijzonder is en welke bezienswaardigheden je er kunt vinden. Kies jij ook voor een heerlijke vakantie naar Malta? 

Voordelen van een vakantie naar Malta

Malta is een klein eiland in de Middellandse Zee, op slechts een paar uur vliegen van Nederland. Het eiland heeft een aantal grote steden, waaronder Valletta en St. Julian’s. Malta is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de prachtige stranden, de heerlijke weersomstandigheden en de interessante cultuur. De stranden in Malta zijn prachtig en er zijn er is ook nog eens veel om te bezoeken. Het eiland heeft prachtige witte zandstranden, maar ook kiezelstranden die ideaal zijn voor watersporten. Daarnaast zijn er tal van bars, restaurants en winkels langs de kust. Malta is ook een perfecte bestemming als je op zoek bent naar een rustige vakantie. Er zijn veel rustige plaatsen waar je kunt ontspannen en genieten van het prachtige landschap.

Bezienswaardigheden op Malta

Malta heeft veel bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens je verblijf. Een van de mooiste bezienswaardigheden is de stad Valletta. De stad is prachtig en heeft veel interessante gebouwen, waaronder de kathedraal van St. John en de stadsmuur. Je kunt de stad verkennen met een stadswandeling of met een gids. Een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen, is de stad Mdina. Deze oude stad ligt hoog boven de rest van het eiland en heeft een prachtig uitzicht over de omgeving. Je kunt hier ook diverse interessante gebouwen bezoeken, waaronder het paleis van de aartsbisschop en het kasteel van de Grootmeesters. Daarnaast is Malta ook de perfecte bestemming als je op zoek bent naar een stukje geschiedenis. Er zijn veel historische plaatsen te bezoeken, waaronder de tempels van Hagar Qim en Mnajdra, die beide duizenden jaren oud zijn. Malta is een prachtig eiland dat heel veel te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar een rustige reis of een actieve vakantie, Malta is de plek waar je moet zijn. Wil je meer weten over Malta of over andere landen? Vraag je jezelf bijvoorbeeld af, waar ligt Malta? Of hoeveel landen zijn er? Online kun je veel interessante informatie vinden over Malta en nog veel meer landen. Interessant toch?