Zet Google Ads in voor jouw bedrijf, een handleiding voor ondernemers!

Zet Google Ads in voor jouw bedrijf, een handleiding voor ondernemers!

Google Ads, het online advertentieplatform van Google, kan je in staat stellen om je online zichtbaarheid te vergroten, meer websiteverkeer te genereren en uiteindelijk je verkoop te stimuleren. Maar hoe benut je Google Ads optimaal voor jouw bedrijf? In dit artikel lees je hoe je als ondernemer zelf Google Ads kunt inzetten voor online marketing.

Maak een Google Ads-account aan

De eerste stap is het aanmaken van een Google Ads-account. Ga naar de website van Google Ads en volg de instructies om een account aan te maken. Zorg dat je relevante bedrijfsinformatie bij de hand hebt, waaronder je website-URL en je bedrijfsdoelen.

Begrijp de Google Ads structuur

Google Ads is gestructureerd in drie niveaus: de account, de campagnes en de advertentiegroepen. Op accountniveau stel je de basisinstellingen in, zoals je betalingsinformatie. Bij het campagneniveau kies je jouw doel, zoals meer websiteverkeer of meer telefoongesprekken. Ten slotte kun je op het niveau van advertentiegroepen specifieke producten of diensten selecteren die je wilt promoten. Je kunt ook gebruik maken van Google Ads demand gen, dit is een ander campagnetype binnen het advertentieplatform.

Stel je campagnes in

Het instellen van je campagnes begint met het definiëren van je campagnedoelen. Wat wil je bereiken met Google Ads? Afhankelijk van je doel, kies je vervolgens een campagnetype. Er zijn verschillende typen, zoals het Zoeknetwerk, het Display-netwerk, Shopping, Video, en Universal App. Elk type heeft zijn specifieke voordelen en is geschikt voor verschillende doelen en soorten bedrijven.

Daarna bepaal je je budget en kun je starten met het targeten. Google Ads-biedstrategieën verschillen sterk, afhankelijk van je doelen. Je kunt bijvoorbeeld cost-per-click (CPC) bieden, waarbij je betaalt voor elke click op je advertentie, of cost-per-thousand-impressions (CPM), waarbij je betaalt per duizend weergaven van je advertentie.

Maak aantrekkelijke advertenties

Het doel van je advertenties is om op te vallen in de zoekresultaten en te resulteren in een gewenste actie, zoals een klik of een aankoop. Aantrekkelijke advertenties hebben een relevante en aantrekkelijke kop, een beschrijving die benadrukt wat jou uniek maakt, en een duidelijke call-to-action.

Gebruik Google’s Keyword Planner

Een cruciaal onderdeel van Google Ads is het kiezen van de juiste zoekwoorden. Google’s Keyword Planner helpt je te identificeren welke zoekwoorden relevant zijn voor je bedrijf en hoe concurrentieel ze zijn. Je kunt de keyword planner overigens ook gebruiken om zoekvolumes te vinden voor waar je op wilt gaan inzetten met SEO. Met SEO kun je organisch bovenaan komen in de zoekresultaten van Google. Bedrijven kiezen vaak om zowel op Google Ads als SEO in te zetten.

Meet en optimaliseer je resultaten

Zodra je campagnes live zijn, is het belangrijk om je prestaties te volgen en te optimaliseren. Google Ads biedt uitgebreide rapportagetools waarmee je kunt zien welke advertenties goed presteren en welke niet.

Tot slot

Google Ads is een krachtige tool voor ondernemers die hun online zichtbaarheid willen vergroten en meer verkeer naar hun website willen leiden. Door het platform zorgvuldig in te stellen, relevante advertenties te creëren en je resultaten bij te houden, kun je het meeste uit Google Ads halen voor jouw bedrijf.