Wat is het verschil tussen een online en fysieke tegoedkaart?

Wat is het verschil tussen een online en fysieke tegoedkaart?

Ben je op zoek naar een leuk cadeau? Het is moeilijk iets te vinden wat perfect bij iemand past. Gelukkig zijn er verschillende cadeaukaarten. Met een tegoedkaart krijgt de ontvanger de mogelijkheid om zelf iets leuks te kopen. Is de ontvanger een gamer? Dan zijn er vele verschillende game tegoedkaarten.

De enige keuze die je dan nog hoeft te maken, is de keuze tussen een fysieke en een digitale tegoedkaart. Wat zijn de verschillen en de voordelen van de twee keuzes? We zetten het in dit blog makkelijk voor je op een rij.

Wat is een online tegoedkaart?

Een online tegoedkaart is een kaart die je online koopt. Soms is het een fysieke kaart die uiteindelijk met de post binnenkomt. Vaak gaat om het een digitale tegoedkaart. Koop je deze, dan ontvang je direct een code in je mail. Die code is te verzilveren bij de dienst waarvoor de tegoedkaart geldt. Je logt dan in op de desbetreffende service. Bij je ‘Account’ is er dan vaak een optie om een code te verzilveren. Daar vul je de code in en vervolgens krijg je het bedrag bijgeschreven op je account.

Vanaf dit moment kun jezelf bepalen wat je met het tegoed doet. Bij een online tegoed voor games, zoals voor de PlayStation 4 of PlayStation 5, kun je dat tegoed daarna inzetten om een nieuw abonnement af te sluiten of om een game te kopen.

Wat zijn de voordelen van een digitale tegoedkaart?

Er zijn vele voordelen aan het kopen van een digitale tegoedkaart.

· Geen gedoe met creditcards aan je account. Voor de veiligheid kun je beter tegoed toevoegen. Zo geef je ook nooit meer uit dan dat er op je account staat. Zeker met kinderen is dat extra verstandig.

· Makkelijk te delen. Een code op je digitale tegoedkaart is makkelijk te delen. Je krijgt die direct in je mail. Via WhatsApp deel je die. Handig wanneer je een jarige job verder weg woont. Liever iets geven? Schrijf de code op een verjaardagskaart en geef die. Gooi er een chocoladereep bij en je scoort echt punten!

· Genoeg keuze. Wil je een digitale tegoedkaart kopen? Er is enorm veel keuze. Zowel in de bedragen als in waarvoor het gebruikt wordt. Zo vind je makkelijk het perfecte cadeau.

Waar koop je een digitale tegoedkaart?

Een digitale tegoedkaart is bij veel webshops online te krijgen. Wil je een digitale tegoedkaart kopen voor al je games? Bij ThetopupStore vind je tegoedkaarten voor de populairste spelcomputers en games. Betalen gaat makkelijk via iDeal en na aankoop ontvang je direct de code in je mail. Zo kun je het direct aan je eigen account toevoegen of het als cadeau weggeven!