Welke laptop voor thuiswerken? Houd hier rekening mee!

Welke laptop voor thuiswerken? Houd hier rekening mee!

Laptops zijn tegenwoordig onmisbaar voor velen van ons, zeker nu steeds meer mensen vanuit huis werken. Een goede laptop is dan ook erg belangrijk. De juiste computer kan je werk makkelijker maken en ervoor zorgen dat je aangenaam kunt thuiswerken. Afhankelijk van je baan is het kiezen van de juiste laptop niet zo moeilijk. Wanneer je licht werk doet op je laptop, zoals e-mails versturen en documenten tikken, dan is een instapmodel vaak al voldoen. Welke laptop je voor thuiswerken moet kiezen ligt dan ook veel aan het soort werk wat je ermee moet doen. Hieronder een aantal tips die voor iedereen die vanuit huis werkt belangrijk kunnen zijn. Niet alleen wanneer je een nieuwe laptop kiest, maar ook om ervoor te zorgen dat je aangenaam kunt werken. Veel mensen vergeten namelijk dat een wifi versterker belangrijk kan zijn wanneer je begint aan het werken vanuit huis of het juiste bureau met de juiste bureaustoel. Urenlang aan de keukentafel werken zorgt voor irritaties.

Kies het juiste besturingssysteem waar je bekend mee bent

Bij de aanschaf van een nieuwe laptop voor thuiswerken moet je je afvragen met welk besturingssysteem je normaal werkt of in het verleden hebt gewerkt. Je kunt veelal kiezen uit MacOs (Apple), Windows en ChromeOs (Google). De bekendste en meest gebruikte is Windows. Kies voor een laptop met een besturingssysteem wat je gemakkelijk vindt om te gebruiken en wat je kunt combineren met je smartphone en tablet. Wanneer je in huis al een iPad en iPhone hebt kun je prima een Apple Macbook kopen. Dit werkt namelijk allemaal uitstekend samen. Mocht je nog nooit eerder een Apple computer hebben gebruikt en ben je een kleine digibeet? Dan is de keuze voor Windows waarschijnlijk de veiligste optie.

Camera, speakers en microfoon

Welke laptop voor thuiswerken werkt goed voor digitale vergaderingen? Dit is een vraag waar veel mensen geen rekening mee houden bij het kopen van een nieuwe laptop voor thuiswerken. Waarschijnlijk is dit wel erg belangrijk voor je. Je wilt namelijk tijdens een "Teams" meeting iedereen kunnen zien en verstaan en omgekeerd ook. Een goede webcam met minimaal 720p is een must. Speakers en microfoons moeten veelvuldig aanwezig zijn in de laptop voor de juiste geluidsverhouding.

Opslag of werken vanuit de cloud

Afhankelijk van het werk wat je moet doen is de opslag in je laptop belangrijk. In de specificaties wordt dit aangegeven met GB of TB. GB staat voor gigabyte en TB voor terabyte. In een terabyte zit 1024 gigabyte. Des te hoger het getal des te meer opslag je hebt. Als je geen grote bestanden hoeft te bewaren, zoals video's of foto's, is waarschijnlijk 512gb voldoende. Wanneer je werkt vanuit de cloud is dit minder belangrijk. De bestanden worden opgeslagen op een server en niet op je eigen laptop. Wat dan wel belangrijk is is een goede internetverbinding. Je bent namelijk continu bezig in de cloud en moet misschien grote bestanden downloaden en uploaden. Als je geen vaste internetverbinding hebt is het gebruik van een access point zeker aan te bevelen. Dit verbetert namelijk de wifi verbinding.

Een laptop voor thuiswerken in de juiste werkplek opstelling

Minstens zo belangrijk is de werkplek waar je nieuwe laptop komt te staan. Je kunt nog zo'n mooie laptop voor thuiswerken hebben, maar wanneer je niet de juiste werkplek hebt heb je er helemaal niks aan. Gemiddeld werkt iemand 6 uur per dag. Wanneer je dit achter de keukentafel doet zul je merken dat dit niet ideaal is. Je kunt de hoogte niet verstellen van de tafel en stoel en je zit in een omgeving die niet bedoelt is voor kantoor werk. Beter is het om gelijk te investeren in goed materiaal voor je werkplek. Dit verhoogt het comfort en je productiviteit.