Wat zijn de interieurtrends 2023?

Wat zijn de interieurtrends 2023?

Ben jij iemand die graag op de hoogte wil blijven van de nieuwste trends op interieurgebied? Omdat je het fijn vindt om regelmatig je interieur een nieuwe look te geven, maar dit wel wil doen op basis van de laatste trends? Dat komt goed uit, want hieronder kun je lezen wat de interieurtrends voor 2023 zijn!

Scandinavisch wonen

In 2023 zullen veel mensen gaan kiezen voor Scandinavisch wonen. Deze trend kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. De kleuren die gebruikt worden zijn fris en zacht, ook kun je deze stijl herkennen aan de samenhang tussen de materialen en kleuren die zorgen voor rust in het interieur. Door voor een stalen binnendeur te kiezen bij deze woonstijl, zul je merken dat je met deze combinatie, er een prachtig geheel van kunt maken. Staal heeft als voordeel dat het lang meegaat, bovendien is het onderhoudsvriendelijk en geluiddempend. Wat wil je nog meer?

Minimalistisch interieur

Veel mensen zullen dit jaar kiezen, voor een minimalistisch interieur. De tijd van overdaad is voorbij; steeds meer mensen kiezen voor minder in plaats van voor meer. Bij deze stijl wordt er gekozen voor sobere materialen, zijn de lijnen strak en wordt er vooral gekeken naar functionaliteit. Prima passend bij een minimalistisch interieur zijn taatsdeuren, deze deuren zijn modern en nemen weinig ruimte in. Een taatsdeur draait op twee vaste punten en kan dus feitelijk aan twee kanten worden geopend. Taatsdeuren zijn bovendien automatisch sluitend, waardoor deze deur nooit onnodig openstaat. Dit scheelt aanzienlijk in de energiekosten, hiermee verdient een taatsdeur zichzelf eigenlijk ook nog eens terug!

Maritiem interieur

2023 wordt het jaar van het maritieme interieur! Denk hierbij aan kleuren als wit en blauw, maar zeker ook aan accessoires als zeezand, scheepshoorns en schelpen. Steigerhout past natuurlijk ook fantastisch bij deze interieurstijl, net als leuke frisse kussens met een ankerprint erop. Aan de wand is het gaaf om te kiezen voor een schilderij in deze stijl of om (persoonlijke) foto’s in te lijsten die te maken hebben met het maritieme leven. Een gave stijl dit, een aanrader als je eens wilt gaan voor totaal iets anders!