Waarom in het buitenland een laadpas ook erg handig is

Waarom in het buitenland een laadpas ook erg handig is

Elektrisch rijden wordt steeds populairder en daarmee groeit ook de vraag naar laadmogelijkheden. Het opladen van een elektrische auto kan op verschillende manieren, maar het hebben van een laadpas is hierbij essentieel. In onderstaand blog vertellen we jou alles over wat een laadpas is voor een elektrische auto en waarom het een onmisbaar item is voor elke elektrische rijder. Ook als je naar het buitenland gaat!

Wat is een laadpas?

Een laadpas is een pasje waarmee je toegang krijgt tot openbare laadpalen voor elektrische auto's. Het werkt eigenlijk hetzelfde als een pinpas voor het betalen van je brandstof, maar dan voor het opladen van je elektrische auto. Met een laadpas kun je bij verschillende laadpalen in Nederland en Europa terecht en hoef je niet voor elke laadbeurt apart te betalen. Het is als het ware een abonnement op een netwerk van laadpunten.

Voordelen laadpas in het buitenland

Als je naar het buitenland gaat, is het handig om te beschikken over een laadpas van het land waar je doorheen rijdt. Het is namelijk niet altijd mogelijk om je auto op te laden bij het hotel waar je verblijft op de camping, dus dan ben je aangewezen op openbare laadpalen. Met een laadpas hoef je niet bang te zijn dat je geen geschikte laadpaal kunt vinden, want deze zijn vaak te vinden in steden, langs snelwegen en bij tankstations. Binnenkort naar Duitsland op vakantie? Of reis je vaak door Duitsland voor je werk? Kies dan voor de Maingu laadpas. Waarom een Maingau laadpas aanvragen? Deze pas biedt alle voordelen die je van een Nederlandse pas ook kunt verwachten! Aanvragen is zo geregeld en je krijgt hem ook nog eens thuis gestuurd. Ideaal toch?

Op vakantie met een caravan achter je elektrische auto? Bestel dan zeker een laadpas!

Een veel gestelde vraag is of het mogelijk is om met een elektrische auto op vakantie te gaan met een caravan erachter. Het antwoord hierop is ja, maar het vergt wel enige voorbereiding en planning. Bij het rijden met een caravan achter een elektrische auto moet je rekening houden met een kleinere actieradius en dus ook meer laadstops. Het trekken van een caravan kost veel accuvermogen, dus moet je ook vaker laden onderweg. Hierbij is het aanvragen van een laadpas voor de landen waar je doorheen gaat rijden, dus zeker een aanrader. Dit geeft je rust onderweg, omdat je overal kunt laden, maar het bespaart je ook nog eens heel kosten. Met je EV en caravan op vakantie wordt dus een stuk gemakkelijker als je een laadpas hebt!