Wat te doen tegen tocht door de brievenbus?

Wat te doen tegen tocht door de brievenbus?

Ervaar jij kou en tocht in je huis dat zo via de brievenbus in je voordeur naar binnen sluipt? Hier kun je gemakkelijk iets tegen doen. Het is namelijk zonde als er door je brievenbusklep zoveel kou naar binnen stroomt. Om dat te compenseren zet jij je verwarming weer hoger en ontvang jij naderhand weer een hoge energierekening omdat je zoveel gas of stroom hebt verbruikt om je woning te verwarmen. Eigenlijk bestaat er een hele eenvoudige oplossing om tocht door de brievenbus tegen te gaan!

Isolatiemateriaal voor brievenbus

Om je brievenbus in de deur goed te isoleren kun je een tochtwering kopen die hier speciaal voor gemaakt is. Mensen noemen het ook wel tochtborstel of brievenbusborstel. Het is in iedergeval een brede opening vol met kunststof haren. Die haren zorgen er voor dat de kou niet naar binnen kan. Die kunststof haren sluiten de brievenbus niet helemaal af. Want tussenin zit er nog een gleuf waar de post dan zo tussendoor geschoven kan worden. Brievenbus tochtwering koop je onder andere bij Brievenbus webshop.

Brievenbus omruilen voor losse brievenbus

Een nog beter idee is om je brievenbus uit de deur te verwijderen, het gat dicht te maken en om voor een losse brievenbus te gaan. Dan zul je helemaal geen tocht meer in huis hebben. Alleen moet je dan even naar buiten lopen om je post uit de brievenbus op te halen. Veel mensen vinden dit niet zo erg. Ze halen hun post er bijvoorbeeld uit op het moment dat ze naar hun auto lopen of net weer thuis komen. Voor een losse brievenbus ben je niet zoveel geld kwijt. De goedkoopste modellen kun je al kopen voor zo'n 40 euro. Natuurlijk kun je dit zo gek maken als je zelf wilt. Wil je een luxere brievenbus van bijvoorbeeld RVS? Ja, dan ben je een stukje duurder uit. Dat geldt trouwens ook voor mensen die hun brievenbus niet aan de muur van de woning kunnen hangen of aan een hek. Deze mensen moeten dan een losse paal kopen om de brievenbus vrijstaand in de tuin langs de oprit te plaatsen.

Isoleer je hele woning!

Om nog even terug te komen op kou in je woning. Dat moet je zeker wat aan doen. De prijs van gas en elektra is zo duur geworden dat je je investering in isolatiemateriaal vrij snel weer terug zult verdienen. Bij Isolatiemateriaalkopen.nl vind je een grote range aan isolatie producten. Ideaal voor het afdichten van kieren langs je voordeur of langs je ramen. Tevens verkopen ze daar hele handige energiebesparende artikelen zoals een douchetimer, een waterbesparende douchekop, ledlampen en ventilators voor houtkachels. Zeker interessant om daar eens een kijkje te nemen want wie wil er nou niet geld besparen?