De Akropolis in Athene bezoeken? Lees onze tips!

De Akropolis in Athene bezoeken? Lees onze tips!

De Akropolis in Athene bezoeken 

De Akropolis in Athene is een van de meest iconische bezienswaardigheden ter wereld en een symbool van de Griekse beschaving. Het is gelegen op een heuvel boven de stad Athene en het omvat een aantal antieke gebouwen en monumenten die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Griekse geschiedenis en cultuur. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden op de Akropolis in Athene.

Het Parthenon bezoeken met uw tickets

Het Parthenon is het meest bekende gebouw op de Akropolis. Het was een tempel gewijd aan de godin Athena Parthenos en werd gebouwd in de 5e eeuw voor Christus. Het is een van de beste voorbeelden van de Dorische architectuur en het bevat tal van prachtige sculpturen en reliëfs die het verhaal van Athena en de Griekse mythologie vertellen.

Het Erechtheion

Het Erechtheion is een ander belangrijk gebouw op de Akropolis. Het werd gebouwd in de 5e eeuw voor Christus en was gewijd aan Erechtheus, een mythische koning van Athene. Het bevat een aantal beroemde sculpturen, waaronder de Caryatiden, een reeks van zes vrouwelijke beelden die als zuilen fungeren.

De Propylaea

De Propylaea is de monumentale toegangspoort tot de Akropolis, een van de eerste plekken wanneer u met uw Acropolis tickets het monumentale terrein betreedt. Het werd gebouwd in de 5e eeuw voor Christus en diende als een indrukwekkende entree voor de bezoekers van de Akropolis. Het bestaat uit een grote centrale hal en twee zijvleugels die uitkijken over de stad Athene.

Het Theater van Dionysus

Het Theater van Dionysus was een van de belangrijkste theaters in het oude Griekenland. Het werd gebouwd in de 5e eeuw voor Christus en bood plaats aan maximaal 17.000 toeschouwers. Het was de locatie van het jaarlijkse festival ter ere van Dionysus, de god van de wijn en het theater.

Het Odeon van Herodes Atticus

Het Odeon van Herodes Atticus is een ander oud theater op de Akropolis. Het werd gebouwd in de 2e eeuw na Christus door Herodes Atticus, een rijke Romeinse filantroop. Het theater werd gebruikt voor muziek- en theatervoorstellingen en biedt plaats aan maximaal 5.000 toeschouwers. 

Het Heiligdom van Asclepius

Het Heiligdom van Asclepius was een tempel gewijd aan de god van de geneeskunde en de gezondheid. Het werd gebouwd in de 4e eeuw voor Christus en bevatte een aantal gebouwen en tempels, waaronder de Tempel van Asclepius, de Stoa van Eumenes en de Tholos van Asclepius. Naast de bovengenoemde bezienswaardigheden zijn er nog tal van andere monumenten en gebouwen op de Akropolis. Zo is er de Tempel van Athena Nike, een kleine tempel gewijd aan de godin van de overwinning, en de Agrippa Monument, een monument ter ere van de Romeinse generaal.