Comfortabel vliegen? Wij hebben 3 tips voor je!

Comfortabel vliegen? Wij hebben 3 tips voor je!

Voor veel mensen kan vliegen een enigszins stressvolle ervaring zijn. Van het inchecken tot het wachten op de luchthaven en het zitten in een krappe vliegtuigstoel, er zijn genoeg factoren die kunnen bijdragen aan een oncomfortabele vliegervaring. Gelukkig zijn er echter een aantal tips en trucs die je kunt gebruiken om je vliegreis zo comfortabel mogelijk te maken. In dit artikel delen we 3 handige tips om comfortabel te vliegen.

1. Kies de juiste zitplaats

Een van de belangrijkste factoren die bijdraagt aan een comfortabele vliegreis is de keuze van je zitplaats. De ene zitplaats is zeker niet de andere, en het kan een wereld van verschil maken waar je tijdens de vlucht zit. Als je de mogelijkheid hebt, probeer dan een stoel bij het raam te bemachtigen. Hierdoor kun je niet alleen genieten van het uitzicht, maar heb je ook een plek waar je tegenaan kunt leunen om te slapen. Als je liever wat meer beenruimte wilt, overweeg dan om een stoel bij de nooduitgang te boeken. Houd er wel rekening mee dat je hierbij ook verantwoordelijkheden hebt in geval van een noodsituatie.

2. Neem je eigen comfortabele benodigdheden mee

Een vliegtuigstoel kan soms behoorlijk oncomfortabel zijn, vooral als je een lange vlucht voor de boeg hebt. Gelukkig kun je zelf zorgen voor de nodige comfortabele benodigdheden om je reis aangenamer te maken. Denk hierbij aan een nekkussen om je hoofd te ondersteunen tijdens het slapen, een deken of sjaal om warm te blijven en oordopjes of een koptelefoon om jezelf af te sluiten van het geluid in het vliegtuig.

Daarnaast is het ook handig om een opblaasbaar voetsteuntje mee te nemen. Hiermee kun je je benen iets omhoog leggen en de bloedsomloop bevorderen, wat helpt tegen opgezwollen voeten en enkels.

3. Vergeet niet te bewegen

Het is verleidelijk om tijdens een lange vlucht te blijven zitten en zo min mogelijk te bewegen. Echter, het gebrek aan beweging kan leiden tot stijve spieren en een oncomfortabel gevoel. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig even op te staan en rond te lopen in het vliegtuig. Doe enkele rekoefeningen om je spieren los te maken en bloedcirculatie te stimuleren. Vergeet ook niet om af en toe je benen te strekken en wat simpele beenoefeningen te doen, zoals het optrekken van je knieën naar je borst. Het is ook verstandig om niet al eerste aan boord te gaan als je niet lang stil kunt zitten, dat geldt ook voor het wachten op de luchthaven, beperk dit ook tot een minimum. Houd ook goed in de gaten wanneer je vlucht precies vertrekt, dat scheelt weer wachttijd. Meer informatie op vluchtenschiphol.nl!