Zo leer je snel breien

Zo leer je snel breien

In slechts een paar weken kunt u leren breien. Volg deze beginstappen en wordt een professioneel breier voordat de vakanties beginnen!

Voordat u begint

Zoek een comfortabele stoel op een plek dat goed is belicht. Lees eerst de stappen voordat u begint. Zoals met elke nieuwe vaardigheid is de juiste manier van leren breien een combinatie van geduld en doorzettingsvermogen. Vergeet vooral niet dat breien vooral plezierig moet zijn. Als u even niet verder komt, neem dan een momentje, maar pak de draad meteen weer op. Heeft u eenmaal de slag gevonden, dan biedt breien u een leven aan genot en ontspanning. Dadelijk wanneer u een dierbare een breiwerk van u cadeau doet, geeft u een stukje van uzelf mee. Uw tijd, talent, de garen, de kleuren- u heeft ze zorgvuldig geselecteerd- zelfs de gedachten en gevoelens die u had tijdens het breien. Allen maken ze deel uit van uw gebreide kunstwerk!

Wat heeft u nodig?

Heel eenvoudig: twee breinaalden en een kluwen draad. Pas de kwaliteit van het draad af op de breinaald of andersom. U kunt ervoor kiezen om eerst zelf een bol te maken van het draad, want meestal werkt het minder fijn om direct van de gekochte kluwen te breien.

1. Een steek opzetten

Er zijn verschillende opzettechnieken. De meeste breiers kiezen er een die hen bevalt en gebruiken deze voortdurend. Neem dus rustig de tijd om de juiste te vinden. Houdt als vuistregel aan dat het draadeinde ongeveer 3x de breedte van het breiwerk is.

2. Maak met het draadeinde een lus.

Plaats de lus bovenop het draad aan de kant van de lus. Trek het draad door de lus. Doe dit rustig zonder u het uiteinde meeneemt. Trek de knoop strak met de lus nog aan het uiteinde. Doe deze lus om de breinaald. Trek de knoop verder strak om de breinaald heen. U gaat nu meerdere lussen op de breinaald knopen

3. Maak de steek af

Houdt de naald met de geknoopte lus in uw rechterhand. Vouw het draad om u linkerhand, zodat het achter de vingers langs uw palm loopt. Plaats de breinaald onder het draad dat nu in uw palm ligt. Trek de gemaakte lus strak. Uw eerste steek is nu klaar!

Herhaal de vorige 4 stappen totdat u het aantal steken gewenste steken op de naald heeft. Ziet u: leren breien is eenvoudig! Met deze eerste stappen heeft u een belangrijk begin gemaakt.