Op vakantie naar Torremolinos? Lees dit eerst!

Op vakantie naar Torremolinos? Lees dit eerst!

Vakantie Torremolinos

Wil jij dit jaar ook genieten van een heerlijke vakantie aan één van de Spaanse costa's? De keuze voor een welverdiende zonvakantie is enorm en zeker als je naar het zuiden van Spanje wilt. Plaatsen als Marbella, Fuengirola, Benalmádena en Torremolinos zijn enorm populair onder de Nederlandse vakantiegangers. Als je eenmaal weet waar je naar toe wilt dan is het boeken zo gebeurt, al is het vergelijken van de verschillende reisaanbieders wel verstandig. Op bijvoorbeeld Torremolinos.nl kun je voor jouw vakantie alle aanbieders overzichtelijk vergelijken.

Pakketreis of los boeken

Als je weet waar je heen wilt dan moet je nog wel even bepalen of je een pakketreis gaat boeken waar de vlucht, transfer en je accommodatie bij is inbegrepen. De bekende reisbureaus: Sunweb, TUI, De Jong Intra, de Vakantiediscounter en Prijsvrij bieden allen complete en voordelige pakketreizen aan.

Je kunt ook een los vliegticket Málaga boeken en apart een hotel. De makkelijkste manier is het boeken van een pakketreis naar Torremolinos en als je flexibel bent dan kun je voordelig naar Zuid-Spanje op vakantie. Boek bijvoorbeeld jouw vakantie buiten de schoolvakanties om dan bespaar je enkele honderden euro's.

Bezienswaardigheden

Torremolinos is meer dan alleen zon, zee en strand. Er bevinden zich in de directe omgeving interessante bezienswaardigheden die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn. Door de gunstige ligging van deze badplaats is het ook leuk om de omringende plaatsen en steden te bezoeken tijdens jouw vakantie. Zo ligt de stad Málaga op nog geen half uur rijden met de trein en hier kun je je echt dagen vermaken. Deze stad is een bezienswaardigheid op zich.

Ook plaatsen als Fuengirola en Benalmádena liggen op korte afstand, deze badplaatsen hebben weer een andere uitstraling dan Torremolinos. Als je op vakantie gaat naar Torremolinos dan mag een bezoek aan het naastgelegen Carihuela niet ontbreken. Dit van oorsprong vissersplaatsje is een zeer bekende badplaats.

Tegenwoordig leven ze er van het toerisme, maar dat het ooit bekend stond om de visserij dat zal je niet ontgaan. Nog steeds zijn er namelijk veel goede visrestaurants te vinden en bovendien heeft het een mooie gezellige boulevard waar je heerlijk kunt slenteren.