Hoe maak je een lockpick? Wij leggen het uit!

Hoe maak je een lockpick? Wij leggen het uit!

Als je je sleutels kwijt bent of jezelf buiten hebt gesloten, is het mogelijk om het slot zelf te openen met professionele lockpick-gereedschappen. In een noodgeval kun je echter ook twee haarspelden of twee paperclips gebruiken voor deze taak. Het enige wat je nodig hebt, zijn wat tangen en je bent klaar voor de start. Gebruik deze vaardigheid echter alleen voor legale doeleinden!

1. Haarspeld lockpick en spanningsgereedschap

Stap 1: Verwijder het rubberen dopje van de rechte kant van de haarspeld. Een haarspeld heeft een enkele buiging die twee parallelle schachten verbindt, waarvan één recht is en de andere golvende bochten heeft. Beide schachten hebben aan het einde kleine rubberen dopjes. Trek het dopje van de rechte schacht af met een tang. In een noodgeval kun je het rubberen dopje met je tanden verwijderen, maar dit brengt het risico op tandbeschadiging en/of inslikken van het dopje met zich mee.

Stap 2: Maak de buiging in de haarspeld recht. Gebruik je vingers om te beginnen met het rechtmaken van de buiging in de haarspeld en gebruik de tang om de klus af te maken indien nodig. Je doel is om te eindigen met een enkele uitgelijnde schacht, met één recht uiteinde (zonder rubberen dopje) en het andere uiteinde golvend.

Stap 3: Maak een haak van 45 graden aan het laatste 1 cm van het rechte uiteinde van de speld. Klem de bek van de tang tegen 1 cm van de speld aan het uiteinde zonder het rubberen dopje. Houd de speld met je vrije hand vast, dicht tegen de bek van de tang. Houd de tang stevig vast en buig je pols om het geklemde uiteinde van de speld in een hoek van 45 graden te buigen.

Stap 4: Buig een L-vorm in de tweede speld met de rubberen dopjes aan de bovenkant van de L. Houd de tang stevig over de gebogen kant van de tweede haarspeld (tegenovergesteld aan de uiteinden met de rubberen dopjes) – overlappende de buiging met ongeveer 2,5 cm. Gebruik de tang en je vrije hand om de speld in een hoek van 90 graden (rechte hoek) te buigen.

2. Paperclip lockpick en spanningsgereedschap

Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om een lockpick te maken met alledaagse voorwerpen, dan is de paperclipmethode een geweldige optie. Deze methode vereist minimale hulpmiddelen en kan in een paar eenvoudige stappen worden voltooid. Voor degenen die dieper willen duiken in de kunst van het lockpicken met een paperclip, bieden we een uitgebreide gids op onze website. Ontdek meer handige tips en trucs door hier te klikken.

Stap 1: Maak de buitenste buiging van de paperclip recht. Gebruik je vingers om de buitenste curve van de paperclip plat te maken. Wanneer je klaar bent, zou je een rechte schacht moeten hebben die ongeveer gelijk is in lengte aan het resterende gebogen gedeelte van de paperclip.

Stap 2: Draai het binnenste uiteinde van de clip rond het aangrenzende gedeelte, met behulp van een tang. In het resterende gebogen gedeelte van de paperclip zullen er twee buigingen zijn die resulteren in twee secties van de clip (inclusief één uiteinde) die precies tegen elkaar aan liggen. Gebruik je vingers en de tang om het uiteindelijke gedeelte rond het rechte gedeelte te wikkelen waartegen het aanligt.

Stap 3: Maak een buiging van 45 graden ongeveer 2 cm van de rechte uiteindetip. Klem de bek van je tang stevig over de tip van het rechte gedeelte van de clip. Knijp met je vrije hand in de clip dicht bij de bek en gebruik de tang om de tip in een hoek van 45 graden te buigen, omhoog of omlaag.

Stap 4: Maak 3 meer afwisselende buigingen om een M-vorm aan het rechte uiteinde te creëren. Houd de tang ongeveer 0,5 cm terug van de buiging van 45 graden die je zojuist hebt gemaakt, dichter bij de rechte uiteindetip van de clip. Maak nog een buiging van 45 graden, maar deze keer in de tegenovergestelde richting. Herhaal dit proces nog twee keer om een M-vorm (of W-vorm, afhankelijk van je perspectief) aan het einde van de clip te creëren.

Stap 5: Vouw de tweede paperclip uit tot een verlengde U-vorm. Maak de buitenste buiging van de tweede clip recht, net zoals je deed met de eerste clip. Maak vervolgens de binnenste buiging recht, zodat je eindigt met twee lange, parallelle schachten verbonden door een enkele U-vormige buiging.

Stap 6: Gebruik een tang om de buiging plat te maken zodat de lange delen van de paperclip elkaar raken. Knijp je tang over de U-vormige curve en druk deze bijna plat tussen de bekken. Laat een klein beetje curve over - als je het te scherp dichtknijpt, kan het metaal bij de buiging breken.

Stap 7: Buig de laatste 2,5 cm van de basis van de oude U in een rechte hoek. Hervat de grip op de tang over de buiging die je zojuist hebt platgemaakt, zodat de bekken ongeveer 2,5 cm van beide rechte schachten bedekken. Gebruik de tang en je vrije hand om dit gedeelte in een hoek van 90 graden (rechte hoek) te buigen, omhoog of omlaag.

Stap 8: Draai de lange secties van de paperclip 2-3 keer om elkaar heen met een tang. Gebruik je vingers en de tang om een van de parallelle schachten over de andere te wikkelen, herhaal dit proces nog 1-2 keer. Hoe meer wikkels je maakt, hoe steviger (en makkelijker vast te houden) je spanningsgereedschap zal zijn.

Je bent nu helemaal klaar met je paperclip lockpick en spanningsgereedschap, dus probeer een slot ermee te openen, maar test niet je eigen sloten die in gebruik zijn. Waarom? Klik hier en zorg er alleen voor dat je toestemming hebt om dit te doen!