Ben jij tevreden over je website?

Ben jij tevreden over je website?

Tegenwoordig is een goede website van onschatbare waarde voor je bedrijf. Het is vaak het eerste contactpunt dat potentiële klanten met je bedrijf hebben en het is daarmee een belangrijk visitekaartje. Maar wat maakt een website nu eigenlijk een goede website? En waar moet je op letten als je een website wilt (laten) bouwen? Hieronder kun je lezen waar een goede website aan moet voldoen en waarom je er goed aan doet om het bouwen en onderhouden van je website over te laten aan een professional.

Doelen stellen

Voordat je begint met het bouwen van een website, is het belangrijk om doelen te stellen. Wat wil je bereiken met je website? Wil je meer naamsbekendheid genereren, klanten informeren of juist producten verkopen? Door doelen te stellen, kun je jouw website hierop inrichten en meetbaar maken of deze doelen behaald worden. 

De juiste content

Goede websites heeft niet alleen een mooi design en goede techniek, maar ook sterke content. Hiermee bedoelen we de teksten, afbeeldingen en eventueel video's op de website. Deze content moet niet alleen relevant en goed geschreven zijn, maar ook aansluiten bij de doelen en doelgroep van de website. Het is belangrijk om jezelf in de schoenen van de bezoeker te plaatsen en te bedenken waar zij naar op zoek zijn. Door hierop in te spelen met de juiste content, kun je hen overtuigen om actie te ondernemen en zo jouw doelen te behalen. 

Een goede gebruikerservaring

Naast een mooi design en sterke content, is een goede gebruikerservaring essentieel voor een goede website. Dit betekent dat de website logisch en intuïtief in elkaar zit en dat bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Dit kun je onder andere bereiken door een duidelijke navigatiestructuur, snelle laadtijd en een zoekfunctie op de website. 

Besteed het laten bouwen van een website uit

Het kan verleidelijk zijn om zelf een website te bouwen, bijvoorbeeld met behulp van een website builder. Dit lijkt in eerste instantie goedkoop en makkelijk, maar het kan uiteindelijk meer tijd en geld kosten dan wanneer je het uitbesteedt aan een professional. Een goede website vereist namelijk meer dan alleen een mooi ontwerp en wat teksten. Zo is het ook belangrijk dat de website technisch goed functioneert, goed vindbaar is in zoekmachines en gebruiksvriendelijk is voor bezoekers. Een professional heeft de kennis en ervaring om dit allemaal te realiseren en kan ook advies geven op het gebied van strategie en conversieoptimalisatie. Daarnaast hoef jij je geen zorgen te maken over eventuele technische problemen en kun jij je focussen op waar jij goed in bent: ondernemen. Website laten maken kosten? Je zult nog verbaasd zijn dat dit best meevalt. Bovendien hoef jij er geen tijd aan te besteden en dit levert ook weer geld voor de onderneming op, omdat je jouw je bezig kan houden met waar jij goed in bent!